Пиронкова срещу Слоун Стивънс в събота



28-05-2015 20:33 | Любомир Тодоров

Цветана Пиронкова научи името на съперничката си в третия кръг на "Ролан Гарос". Това ще бъде американката Слоун Стивънс, който се наложи над Хедър Уотсън от Великобритания с 6:2, 6:4.

Стивънс нямаше проблеми в двубоя. Тя направи 5 пробива, а допусна 2. Тенисистката от Флорида завърши с 19 уинъра и 20 непредизвикани грешки. В първи кръг 22-годишната Слоун нанесе поражение на сънародничката си Винъс Уилямс с 6:4, 7:5.

Двубоят на Цвети срещу американката ще се състои в събота в Париж.

До момента двете са играли два пъти като Стивънс е спечелила срещите, но последната е била преди повече от две години. През 2012-а в Синсинати, на твърди кортове, Пиронкова отстъпи с 4:6, 1:6. Следващата година през май в Брюксел, на клей, българката взе сет, но отстъпи на Слоун след 3:6, 6:2, 4:6.

В момента американката е №40 в световната ранглиста, където Цвети е 49-ата сега. Този сезон Стивънс стигна четвъртфинал в Маями и полуфинал в Страсбург преди седмица.

 

В предишните три издания на "Ролан Гарос" Слоун неизменно достигаше до четвъртия кръг в Париж. Миналата година тя загуби от бъдещата финалистка Симона Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини