Централният корт на US Open с подвижен покрив, но...



31-05-2015 17:41 | Станко Димов

Дългите дъждовни паузи скоро няма да бъдат проблем за всеки един от централните кортове на турнирите от Големия шлем. На Уимбълдън и Australian Open вече има изградени подвижни покриви над най-големите кортове. На „Ролан Гарос”, където в първата неделя от турнира тази година дъждът сериозно обърка плановете, се надяват да има покрит корт през 2019-та година.

Отвъд Атлантика също работят по темата. От няколко месеци насам се строи конструкция за покрив над Централния корт „Артър Аш”, който е най-голямата тенис арена в света. Припомняме, че именно заради дъжд над Ню Йорк бяха отлагани финалите с един ден в продължение на 5 последователни години (2008-2012).

Организаторите на US Open обаче обявиха, че за тази година няма надежда покривът да бъде изграден, което означава, че най-рано от следващия сезон срещите на „Артър Аш” ще се играят независимо от метеорологичните условия.

Домакините споделиха, че предвид огромните размери на „Артър Аш”, както и малкото пространство между кортовете във „Флашинг Медоуз”, изграждането на конструкцията за подвижен покрив е изключително трудна задача. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини