Жо-Вилфрид Цонга отстрани Томаш Бердих



31-05-2015 20:14 | Любомир Тодоров

Френският тенисист Жо-Вилфрид Цонга се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Поставеният под №14 Жо отстрани четвъртия в схемата чех Томаш Бердих с 6:3, 6:2, 6:7(5), 6:3 в тричасов двубой на централния корт в Париж "Филип Шатрие".

В първата част Цонга успя да пробие за 3:1, а в следващия дълъг гейм отрази точка за връщането му, преди да затвърди. Веднага след това мачът беше спрян за кратко заради дъжд. След подновявавенето чехът не успя да направи нищо повече и французинът взе сета.

В следващия Жо-Вилфрид стартира с брейк, а след това направи и още един за 4:1. В последния гейм той спечели повадането си на 15.

Бердих вдигна малко нивото си, но не успяваше отново да стигне до пробив в третия сет. Вместо това допусна брейк в деветия гейм. След това Цонга сервираше за спечелване на срещата. Чехът стигна до точка за рибрейк и го направи след топка в аут на съперника. Стигна се до тайбрек. Тенисистът от Льо Ман поведе с 3:0 точки, но размяната на полетата дойде при 3:3. Бердих стигна до два сетбола при 6:4 и взе частта при втората възможност.

Спадът в играта на известния с лабилната си психика Жо-Вилфрид продължи и той допуснна пробив за 1:2 в четвъртия сет. След това успя да го върне при 3:3. Подкрепян и от публиката Цонга успя да направи и още един брейк за 5:3 след слаб гейм на Бердих. След това сервираше отново за мача и този път го направи без капка колебание.

Следващият съперник на французина е Кей Нишикори от Япония, който победи в три сета Теймураз Габашвили. Цонга има само една победа в 5 двубоя, но двамата никога не са играли на червени кортове. За последно те се срещнаха пак в Париж миналата есен на турнира в зала от сериите "Мастърс 1000", където Нишикори спечели с 6:1, 4:6, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини