Мугуруса отново си осигури четвъртфинал в Париж



Мугуруса отново си осигури четвъртфинал в Париж
Свързани турнири
Тагове
01-06-2015 13:20 | Любомир Тодоров

Поставената под №21 Гарбине Мугуруса за втора поредна година се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Испанката се наложи над Флавия Пенета от Италия с 6:3, 6:4.

Пенета стартира с 2:0, но родената в Каракас Гарбине се окопити бързо и върна пробива. Ключов в този сет беше осмият гейм. В него Мугуруса губеше с 0:40, но спечели подаването на италианката, за да поведе с 5:3. След това представителката на Испания затвори авторитетно сета.

Във втория ветеранката от Италия отново започна с пробив и затвърди за 3:0. Пенета стигна и до 4:1, но последва невероятна серия на Мугуруса, която взе следващите пет гейма, а с това и двубоя, в който направи 30 печеливши удари и 34 непредизвикани грешки.

Обратът напомни за срещата между двете на последното издание на Турнира на шампионките в София, когато в мач от груповата фаза Флавия спечели първия сет на нула, но в крайна сметка отстъпи на Гарбине с 6:0, 1:6, 1:6.

"Доволна съм от победата. Бях доста нервна, мачът беше труден, радвам се, че продължавам. Бих била доволна, ако успея да премина и през четвъртфиналите", призна Мугуруса след срещата.

На четвъртфинал тя очаква победителката от срещата между Мария Шарапова и Луцие Шафаржова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини