Шафаржова си гарантира дебют в Топ 10



01-06-2015 14:23 | Станко Димов

Луцие Шафаржова поднесе поредната изненада на „Ролан Гарос” в схемата при дамите, след като отстрани двукратната шампионка в турнира Мария Шарапова.

Това се случи в двубоя между двете от IV кръг, а благодарение на победата чехкинята си гарантира място на четвъртфиналите в Париж, както и дебютно участие в Топ 10 на ранглистата на WTA при следващото й обновяване след седмица.

„Много неща се случиха днес и не мога да опиша колко съм щастлива. С нея (Шарапова) имахме равностойни битки и преди, като на няколко пъти бях много близо да я победя, но губех. Невероятно е, че успя да я победя точно тук на централния корт на „Ролан Гарос”, коментира Шафаржова след двубоя. 

„Знаех, че единственият начин да победя Шарапова е да запазя спокойствие и да търся най-добрите си удари във важните моменти. От тук нататък мачовете няма да стават по-лесни. По-късно днес ми предстои и двубой на двойки, но такава е програмата и аз трябва я приема. Сега ще гледам да се възстановя и да покажа най-доброто от себе си в следващите двубои”, каза още чехкинята, която за първи път в кариерата си достигна до четвъртфиналите на „Ролан Гарос”.

В спор за място на полуфинал тя ще се изправи срещу Гарбине Мугуруса от Испания, която по-рано днес се справи в два сета с опитната италианка Флавия Пенета. До момента Шафаржова и Мугуруса не са се срещали в официален двубой.

Другият четвъртфинал в тази част на схемата е между Ана Иванович и Елина Свитолина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини