Рафа Надал загуби първи сет в Париж



01-06-2015 19:10 | Любомир Тодоров

Деветкратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал продължава на четвъртфиналите на турнира от Големия шлем. Поставеният под №6 испанец загуби сет срещу Джак Сок от Съединените щати, но го победи с 6:3, 6:1, 5:7, 6:2.

За Рафа това е единадесети пореден четвъртфинал в Париж. и победа №70 в турнира. Там ще се изправи на връх 29-ия си рожден ден на 3 юни срещу световния номер едно Новак Джокович.

Левичарят от Манакор започна впечатляващо мача и набързо поведе с 3:0 след два пробива. Американецът се съвзе от шока и успя да върне единия брейк. При 3:5 отстранилия Григор Димитров янки сервираше за оставането в частта. След сгрешен форхенд на Сок обаче Рафа се добра до два сетпойнта. Американецът ги отрази, а след това още един, но при четвъртия капитулира след сбъркано воле.

Надал започна отлично и втората част. Той проби подаването на съперника за 2:0 и след това затвърди. Последва нов пробив и после при 0:5 Сок успя най-сетне да спечели подаването си. След това деветкратният шампион вече сервираше за 2-0 сета. Той поведе с 40:30 и успя след грешка на съперника от форхенд. Така след 73 минути игра Рафа беше само на сет от четвъртфиналите.

В третата част испанецът малко намали темпото. Джак Сок успя да вземе първите си две подавания което му се случваше за първи път в срещата. Но в петия гейм Надал стигна до 40:15 след две двойни грешки и веднага проби за 3:2, след като форхендът за пореден път предаде бившия партньор на двойки на Димитър Кутровски. Американецът го върна веднага след разиграване от над 30 удара. Отговорът на бившия №1 в света беше категоричен: нов пробив на нула. При 5:4 Рафа сервираше за спечелване на срещата. Сок обаче стигна до точка за пробив и той успя да го постигне. При 6:5 момъкът от Небраска стигна до два сетбола и реализира още първия с бекхенд уинър.

Джак Сок започна следващата част с успешен сервис гейм и така удължи серията си на пет поредни спечелени игри. След това Надал най-сетне спечели подаването си за 1:1. После испанецът поведе с 40:0 при подаване на съперника, но той изравни. Все пак Рафа проби при петата си възможност. Сок беше пред рибрейк, като дръпна на свой ред с 40:0, но Надал се защити блестящо и затвърди пробива за 3:1. След грешка на американеца от форхенд Рафа стигна до втори брейк и при 5:2 вече сервираше за спечелване на мача. Той поведе с 40:15 и ликува след ретур в мрежата на американеца.

Надал завърши с по 32 печеливши удари и непредизвикани грешки, а Сок направи 31 уинъра срещу 43 непредизвикани (9 двойни грешки).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини