Новак Джокович продължава без грешка



01-06-2015 20:24 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович продължава без загубен сет и се класира на четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Сръбският тенисист се наложи убедително срещу №20 в схемата Ришар Гаске с 6:1, 6:2, 6:3 и така осигури очаквания още при тегленето на жребия двубой срещу Рафаел Надал на 29-ия рожден ден на испанеца в сряда.

На централния корт "Филип Щатрие" французинът взе подаването си в началото на мача. Последва унищожителна серия от девет поредни гейма за Ноле. Гаске загуби увереност в силите си, след като загуби маратонска игра за 1:2. Водачът в схемата лесно затвори след това първата част.

Във втората картината не се промени. Джокович стартира с пробив за 2:0 и завърши с още един за 6:2.

В заключителния сет Гаске започна малко по-добре. Но отново беше пробит за 1:3, въпреки яростната съпротива, която оказа на 28-годишния белградчанин. В седмия гейм френският тенисист стигна до първия си пробив за 3:4. Веднага след това Новак обаче направи нов брейк за 5:3. Сърбинът вече сервираше за мача. Той поведе с 40:15 и приключи с прецизна къса топка.

Джокович закова 47 уинъра, от които 4 аса, а направи само 25 непредизвикани грешки в срещата. За Новак това беше 26-а поредна победа и 24-и последователен четвъртфинал в Големия шлем.

 

Надал води с 23-20 победи в съперничеството срещу Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини