Анди Мъри се справи с Давид Ферер в 4 сета



03-06-2015 20:39 | Любомир Тодоров

Третият поставен в схемата на "Ролан Гарос" Анди Мъри за трети път в кариерата си ще играе полуфинал в Париж. Шотландецът победи №7 Давид Ферер със 7:6(4), 6:2, 5:7, 6:1 след 3 часа и 16 минути игра на корт "Сюзан Ланглен"

Така Анди продължава да е непобеден на клей през сезона и записа 15-и успех на тази настилка. Следващият му съперник е световният номер едно Новак Джокович в повторение на финала на Australian Open. В другия полуфинал играят Стан Вавринка и Жо-Вилфрид Цонга.

Шотландецът стартира с пробив, но Ферер веднага го върна. Мъри продължи да настоява и направи нов брейк след двойна грешка на съперника, за да поведе с 2:1. После двамата си размениха по още един брейк. При 5:4 Анди сервираше за сета, но допусна да бъде пробит на нула. В 12-ия гейм олимпийският шампион отново подаваше, но вече за вкарване на частта в тайбрек. Испанецът стигна на два пъти до сетбол, но британецът успя да се защити.

В тайбрека Мъри започна по-добре и поведе с 5:1 точки при размяната на половините. След това се стигна до 6:1 и той успя да затвори частта при третата си възможност след 68 минути игра.

В третия гейм на следващия сет Анди губеше с 0:40 при свое подаване, но направи отлична серия от 5 спечелени точки, за да поведе с 2:1. Веднага след това Ферер се оказа в ситуация 0:40, но при третата възможност Мъри успя да пробие. След това и затвърди. Шотландецът продължи да е по-добрият в сета. В последния гейм той поведе с 40:15 на сервис на испанеца и реализира втория сетбол с бекхенд уинър.

Третата част започна с оспорван гейм, в който финалистът от 2013 година в Париж стигна до 40:40, но след това съперникът му направи два печеливши удара и взе подаването си. Веднага след това Мъри проби за 2:0, а после затвърди с гейм на нула. Ферер не се предаде и успя да върне брейка за 2:3. При 4:5 испанецът спаси мачбол. Веднага след това нанесе удар и проби  разочарования си съперник. В 12-ия гейм 33-годишният Давид сервира безапелационно за сета, без да даде шанс на опонента си.

 

Мъри започна свръхамбициран следващия сет и постигна пробив за 2:0 с мощна и агресивна игра. За разлика от предишната част Анди не допусна спад в игрлата си и направи още един брейк за 4:0. Ферер сервираше за почетен гейм при 0:5. Той отрази още един мачбол и взе подаването си. В следващия гейм Мъри беше безпощаден и триумфира след четири поредни точки.

 

Шотландецът завърши с 53 уинъра (9 аса) и 36 непредизвикани грешки. Испанецът регистрира 43 печеливши удари и 42 грешки (11 двойни).

 

Новак Джокович води с 18-8 победи срещу британеца.Тази година те играха три пъти като неизменно сърбинът печелеше мачовете, които бяха в Мелбърн, Индиън Уелс и Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини