Ноле: В пика на кариерата си съм, тази вечер ще празнувам



03-06-2015 21:53 | Станко Димов

Новак Джокович е вторият човек в историята, който успява да победи Рафаел Надал на „Ролан Гарос” и първият, който го направи с резултат 3:0 сета. Световният №1 бе загубил всичките си 6 двубоя срещу Рафа на „Ролан Гарос” преди днес, но този път успя да се справи с испанеца, при това по категоричен начин.

„Определено днес изиграхме двубой, който аз ще помня дълго време. Успях да остана агресивен, да не го оставям да диктува темпото в дългите разигравания. Когато играеш срещу Рафаел винаги трябва да очакваш, че ще ти се наложи да направиш още един удар, за да спечелиш разиграването. Не исках да го оставя да се чувства комфортно на корта. Той не сервираше добре днес, освен това допусна грешки, които по принцип не прави, но според мен това се дължеше и на моята игра. Аз играе бързо, взимах топката рано и не го оставях да построи точката по неговия начин”, коментира Джокович.

„В перфектния сценарий нашият мач щеше да бъде финал. Но за жалост трябва да изиграя още два двубоя и сега трябва да пренасоча мислите си. Разбира се, че ще се насладя на победата и ще почивам с моето семейство тази вечер, но след това ще трябва да се концентрирам върху предстоящия нов двубой”.

Любопитното е, че за трети път двубой между Джокович и Надал в Париж завършва с двойна грешка: „Аз направих двойна грешка в последната точка в последните ни два двубоя тук, днес той го направи. Това е положението”, коментира Ноле, който на полуфиналите ще срещне Анди Мъри. 

„Анди подобри много играта си на клей, това е видно. Той се движи много добре, а освен това сервира по отличен начин от началото на „Ролан Гарос”. Той е много талантлив и е голям боец на корта. Освен това е човек, който има много опит в двубои на този етап от големите турнири. Сигурен съм, че ще бъде пределно мотивиран да направи още една крачка на „Ролан Гарос”. И двамата ще излезем на корта с мисълта за победа”.

В края на първия сет срещу Надал, Джокович не остана доволен от организаторите. Ето и причината: „Не ми хареса решението кортът да не бъде намокрен след първия сет. След един час на слънце, кортът беше достатъчно сух и така и не разбрах защо не бе намокрен. Така и не знам кой взима тези решения, но аз не съм съгласен с него”.

Надал сподели след двубоя, че Джокович се намира в пика на своята кариера. Сърбинът се съгласи с това твърдение на Рафа.

„Всичко се развива отлично в живота ми в момента. Аз съм изключително щастлив както на корта, така и извън него и това се вижда. Да, в пика на кариерата си съм”.  

Накрая, специално за тези, които се интересуват дали е дошъл краят на хегемонията на Надал в Париж, Ноле каза следното: „Тепърва ни предстои да видим как ще реагира Надал на случилото се на сезона на клей, но все пак да не забравяме, че той е човек и е нормално да има дни като днешния. Разбирам, че сега хората поставят под въпрос играта му, но ако някой се съмнява в него, просто трябва да погледне резултатите му. Той е велик шампион, няколко пъти в своята кариера се е завръщал по-силен на корта, така че не мисля, че сегашното му положение е голям проблем. Той е на 29 години и има сили да се върне силен отново”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини