Сесил започва сезона на трева в Нотингам



04-06-2015 09:19 | Любомир Тодоров

Втората ракета на България Сесил Каратанчева замина днес за Великобритания, където ще изиграе няколко турнира преди "Уимбълдън".

Софиянката открива сезона на трева в Нотингам, на състезанието от категория "интернешънъл". Към момента Сесил е в квалификациите, които започват в събота. Водачка в схемата там е Агниешка Радванска.

"Планирам да играя също в Бирмингам и в Ийстборн. В София тренирам в ТК „Левски”, където условията са отлични и с моя треньор Илия Кушев работим много интензивно. В България няма тревен корт, но след като играя три седмици на тази настилка, мисля, че ще съм готова за "Уимбълдън", каза Каратанчева  от летище "София" пред Tennis24.bg

Добра новина за нея е и фактът, че ще бъде заедно с Кушев на "Уимбълдън".

"Сесил е в нашия клуб от миналия септември, откогато работим заедно. Тя прави чудесен сезон и записа отлични резултати и на твърди кортове, и на клей. Представянето на "Ролан Гарос" й даде и самочувствие. Сигурен съм, че с трите турнира ще се подготви добре за сезона на трева. Тя удря по-плоско топката, така че предполагам, че ще се представи добре и на "Уимбълдън". Плюс за нея е, че няма да минава през квалификациите, а ще започне директно в основната схема", коментира националът за Купа "Дейвис" Илия Кушев.

Със сигурност Каратанчева ще играе и двойки с Цветана Пиронкова, за което нашият сайт първи писа. Едно място не стигна на двете да влязат в схемата на "Ролан Гарос", но с новия им ранкинг, те със сигурност ще намерят място сред 64-те двойки.

Трябва да припомня, че Цвети и Сесил вече са играли два пъти като тандем на "Уимбълдън". През 2009 година те победиха в квалификациите Матилд Йохансон и Ралука Олару с 6:3, 6:4, но загубиха във втория кръг. Следващия сезон в Лондон Каратанчева и Пиронкова отстъпиха на старта в квалификациите от Каталина Мароши и Катрин Вьорле с 6:3, 4:6, 3:6.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини