Серина Уилямс запази трона си на Уимбълдън



03-07-2010 16:01 | Станко Димов

Серина Уилямс е новата-стара кралица на Уимбълдън. Във финала на 124-ото издание, американката победи категорочно с 6:3, 6-2 Вера Звонарьова (Русия) и по този начин защити отличието си от миналата година.

 

Триумфът на "Ол Ингланд Клъб" е общо четвърти за Уилямс, която този сезон не загуби сет! Отличието пък е 13-то за американката от турнирите от Големия шлем. Тя можеше да се надява на триумф и в четирите най-големи турнира през този сезон, но падна от Сам Стосър на четвъртфинал на "Ролан Гарос".

 

Мачът се разви напълно по вкуса на световната номер 1. След сравнително скучните начални геймове, Уилямс започна да вдига оборотите и пробивът висеше на косъм. Този косъм обаче се скъса в 8-ия гейм, когато Серина проби за 5:3, а след това безпроблемно затвори сета.

 

Втората част започна мечтано за световната номер 1. Тя проби още на старта и след това поведе с 2:0, с което направи огромна крачка към трофея. В този момент Звонарьова видимо се изнерви, което бе изцяло в полза на американката.

 

Тя проби за втори път и до края очаквано не сгреши. Така след малко повече от час игра и 6-3, 6-2, Уилямс доказа, че отново е без конкуренция в съвременния женски тенис.

Голямата шампионка завърши турнира с удивителните 89 аса. Освен това тя си отмъсти на Вера Звонарьова. Това е така, тъй като Вера и партньорката й Елена Веснина победиха сестрита Уилямс на четвъртфинал в турнира по двойки и им нанесоха първа загуба за сезона.

 

"Това е страхотно постижение. 13 титли от Шлема!", възкликна Серина, която подобри постижението на Били Джийн Кинг по трофеи. Пред нея са само Мартина Навратилова и Крис Евърт, които имат по 18.

 

За час и седем минути игра, Уилямс успя да прибере чек от 1 милион паунда. Не е зле, нали?




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини