Джокович и Мъри ще довършат битката в събота



05-06-2015 21:35 | Станко Димов

Двубоят между Новак Джокович и Анди Мъри ще бъде доигран в събота. Полуфиналният сблъсък между сърбина и шотландеца на „Ролан Гарос” бе прекратен в четвъртия сет, при преднина за Джокович 6:3, 6:3, 5:7, 3:3.

Срещата бе прекъсната в 21:33, първоначално временно, от съображение за сигурност предвид очакваната буря над Париж. Точно 20 минути по-късно организаторите съобщиха, че двубоят ще бъде доигран в събота.

Първите два сета се развиха изцяло по вкуса на световния №1. Ноле „захапа” съперника си от първата точка и успя наложи своя стил. Един пробив в първия и два във втория сет се оказаха достатъчни на Джокович да поведе с 6:3, 6:3 около час и половина игра. При това в тези два сета сърбинът дори не даде на Мъри да помисли за точка за пробив!

В началото на третата част срещата продължи да се развива по същия начин и изглеждаше така, сякаш е въпрос на време Джокович да затвори двубоя в 3 сета. Мъри обаче не допускаше пробив, а на свой ред в 11-ия гейм стигна до първите си точки за брейк от началото на двубоя! Шотландецът се възползва още от първата и поведе с 6:5, след което със сервис-гейм на 0 спечели сета – 7:5. Това беше и първия случай от началото на турнира, в който Джокович губи сет!

По драматичен начин започна и четвъртата част. Окрилен от силния финал на предходния сет, Мъри осъществи ранен пробив, при това на 0 и поведе с 2:1. В ответния гейм обаче британецът допусна изключително нелепа грешка при смач в близост до мрежата, след което Ноле направи ри-брейк. Последваха още по един разменен гейм, след което организаторите решиха да прекратят двубоя.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ДЖОКОВИЧ - МЪРИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини