Стан: Не съм мислил, че мога да спечеля толкова титли



08-06-2015 08:08 | Любомир Тодоров

Със забавен момент започна шампионската пресконференция на Стан Вавринка в Париж, който спечели титлата на "Ролан Гарос" след успех над световния номер едно Новак Джокович с 4:6, 6:4, 6:3, 6:4. Швейцарецът се появи с карираните си шорти, които предизвикаха толкова коментари и ги просна на масата пред себе си.

"Мястото им е в музея на "Ролан Гарос". Ще можете да гледате моите шорти всеки ден. Всички ги обсъждат от деня, когато ги обух за първи път. Аз си ги харесвам, но очевидно съм единственият", пошегува се 30-годишният шампион от Лозана.

Успехът в неделя изстреля Стан до четвъртото място в световната ранглиста. Той не беше фаворит в мача и обясни как е успял да спечели, като отбеляза специално ролята на шведския си треньор Магнус Норман и експертът по физическка подготовка Пиер Паганини, който помогна на Федерер да стигне до върха и работи известно време с Магдалена Малеева и Григор Димитров.

"Говорих с Магнус (Норман) преди началото на финала. Чувствах се спокоен до около 15 минути преди излизането на корта. След това се появиха нервите. Още съм изненадан от начина, по който играх, защото смятам, че играх забележително днес. Наистина бях нервен, но не бях в шок. Правех точните удари и избирах правилната игра. Мога да ви кажа, че Пиер (Паганини) изигра ключова роля в моята кариера. Малко ми е странно, когато си кажа, че имам олимпийски златен медал, печелил съм Купа "Дейвис" и имам вече две титли от Големия шлем. Това е направо невероятно. Никога не съм мислил, че мога да спечеля толкова много", призна Вавринка.

Победителят отдаде дължимото на Новак Джокович, като заяви, че съперникът му е играл много добре, но той е знаел как да му противодейства. Важни били дългите разигравания и дълбоките удари на Стан, както и стремежа му да играе по-агресивно от основната линия.

Когато сервирал при 5:4 за титлата той имал двама съперници - Ноле и себе си.

 

Бях ужасно нервен в този гейм, защото знаех, че подавам за спечелване на двубоя. Започнах да мисля, за шампиона, за трофея и други подобни неща. Опитах се да остана съсредоточен, но изпуснах 2 мачбола. После трябваше да спасявам точка за пробив и нещата се получиха, направих правилните неща и успях", каза в заключение Стан Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини