Stan The Man се завърна в Топ 5 – ранглисти



08-06-2015 09:34 | Станко Димов

Шампионът от „Ролан Гарос” Стан Вавринка бележи скок с 5 позиции и от новата седмица е №4 в ранглистата на АТР. В неделя швейцарецът победи Новак Джокович на финала в Париж, като по този начин спечели втора титла от Големия шлем в кариерата си. Убедителен лидер в класацията остава Новак Джокович, който има повече от 4000 точки преднина пред Роджър Федерер. Топ 3 допълва Анди Мъри.

Испанецът Рафаел Надал пък се свлече до №10, след като за първи път в кариерата си отпадна на четвъртфинал на „Ролан Гарос”. Най-добрият български тенисист Григор Димитров остава на 11-та позиция, след като за втора поредна година отпадна на старта в Париж. В следващите седмици обаче българинът ще има да защитава близо 1000 точки, след като миналата година спечели титлата в Куинс Клъб и игра полуфинал на Уимбълдън.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

Серина Уилямс остава убедителен лидер в ранглистата про дамите. В събота американката спечели трета титла от „Ролан Гарос” и общо 20-та от турнир от Големия шлем. Тя има повече от 3000 точки преднина на върха на класацията пред Петра Квитова, която след няколко седмици ще трябва да защитава титлата си на Уимбълдън. Дебют в Топ 10 записва Луцие Шафаржова.

Чехкинята, която игра финал на „Ролан Гарос”, е под №7 в класацията.
Сред българките прогрес с 2 позиции бележи Цветана Пиронкова, която от днес е №47. В Топ 100 пък се завръща Сесил Каратанчева, която е №95. Нов рекорд в класацията бележи Джулия Терзийска, която от днес е 401-ва.

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини