Новата №7 в света: Това е само началото



Новата №7 в света: Това е само началото
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-06-2015 17:24 | Tennis24.bg

Луцие Шафаржова остави страхотни впечатления с играта си на „Ролан Гарос”, където достигна до финал на сингъл и двойки. Чехкинята отстъпи в спора за трофея пред Серина Уилямс, но все пак успя да спечели титла в турнира, триумфирайки при дамските дуети. Силното представяне на чехкинята заслужено й донесе и нов рекорд в ранглистата, където от понеделник тя за първи път е в челната десетка, заемайки 7-ото място в света (обновената ранглиста може да видите тук).

Шафаржова признава, че напуска Париж с изобилие от позитивни емоции.
„Последните две седмици бяха невероятни за мен. Наслаждавах се на всяка една секунда. Записах страхотни победи след голяма борба, а освен това постигнах най-големите успехи в кариерата си. Много съм доволна от начина, по който се представих на „Ролан Гарос” и се надявам, че ще успея да запазя формата си и за следващите турнири. Натрупах сериозно самочувствие и опит, които се надявам, че ще ми помогнат един ден да спечеля подобна титла”, коментира Шафаржова пред официалната страница на WTA.

Чехкинята ще се завърне на корта следващата седмица, когато ще се включи в турнира на трева Aegon Classic в Бирмингам, който е от категория „Премиер”. Шафаржова едва ли ще изпитва сериозни затруднения с климатизацията от клей към трева, тъй като миналата година записа впечатляващи резултати на тази настилка и достигна до полуфинал на Уимбълдън.

След силните изяви в Париж, към новата №7 в световната ранглиста със сигурност ще има големи очаквания за предстоящите турнири.

„Надявам се, че това ще бъде приятен проблем за мен. Просто се наслаждавам на момента. Хората се държаха много мило с мен, получих много съобщения и честитки. Надявам се, че ще продължа да се представям по подобен начин и на следващите турнири. Ще направя всичко възможно да показвам играта си от „Ролан Гарос” и в следващите надпревари. Надявам се, че това е просто началото”, коментира Шафаржова. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини