Робин Хаасе на втори четвъртфинал за сезона



11-06-2015 08:43 | Любомир Тодоров

Холандецът Робин Хаасе за първи път в кариерата си стигна до четвъртфиналите на домашния турнир на трева на АТР в Хертогенбош при седмото си участие.

Участващият с "уайлд кард" тенисист успя да победи седмия в схемата испански левичар Фернандо Вердаско със 7:6(4), 6:3. Хаасе наниза 10 аса и осъществи единствения пробив в мача във втория сет, за да спечели след 83 минути игра.

"Движех се добре и успях да върна много топки. В разиграванията правех правилния избор кога да удрям силно и кога да подсичам. Мисля, че това беше ключът към успеха днес. Най-накрая съм на четвъртфинал", не скри радостта си 28-годишният състезател от Хага.

За Хаасе това е втори четвъртфинал зе сезона след този на на турнира на клей в Ещорил. Холандецът очаква в тази фаза победителя от срещата между №5 Иво Карлович и Тацума Ито.

Ветеранът Жил Мюлер от Люксембург спечели надстрелването от сервис с канадеца Вашек Поспишил и спечели след двучасова битка с 6:4, 4:6, 7:6(6). Левичарят постигна 14 аса - с един по-малко от съперника. Мюлер запази хладнокръвия в тайбрека и реализира втория си мачбол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини