Италия vs Франция на турнир в София



11-06-2015 15:48 | Станко Димов

Франция и Италия организираха турнир по тенис на българска земя. Представители на Италианската търговска камара в страната и колегите им от Френско-българската търговска камара си организираха оспорвано състезание на кортовете в тенис клуб "Малееви" в София.

Общо 36 участници започнаха в надпреварата, като в първи кръг един срещу друг заставаха представителите на двете страни - Италия и Франция. В двата отбора имаше както италианци и французи, които по някакъв начин работят в България, така и българи, които развиват бизнес с двете страни.

Съперничеството между Италия и Франция е във всеки един аспект. Исторически двете страни винаги са били противопоставени, но конкуренция има и от гледна точка на кухнята, модата, автомобилите, футбола. А на софийска земя имаше противопоставяне и на корта с ракета в ръка.

Мачовете се играеха в един сет до 6 гейма, а при равенство следваше тайбрек до 7 точки. Единствената по-съществена разлика от правилата в професионалния тенис бе, че при равенство 40:40 в отделните геймове, нямаше предимство, а който вземаше следващата точка, печелеше съответния гейм.

Сред гостите на мероприятието бе посланикът на Италия в България - н.п. Марко Контичели, който е много запален по тениса. За негово съжаление обаче, Купата спечели Френско-българската търговска камара, след успех на техния представител Душан Цветкович с 6:4 срещу Здравко Пешаков.

Преди големия финал президентите на двете камари - Марко Монтеки и Стефан Дюлайе, изиграха демонстративен мач за радост на всички гости и любители.

Първият по рода си турнир по тенис между представителите на Италия и Франция се проведе като част от инициативата София 2018 – Европейска столица на спорта, а през есента двете камари възнамеряват да организират и турнир по голф. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини