Рафа: Сега отново се наслаждавам на играта си



14-06-2015 11:50 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за първия си финал на тревна настилка от 2011-та година насам, когато спори на финала на Уимбълдън (загуби от Джокович). В неделя Рафа ще спори за трофея в Щутгарт със сърбина Виктор Троицки, който достигна до двубоя за трофея след успех над Марин Чилич. 

„Страхотно е чувството, че отново ще играя на финал, особено на трева”, коментира Надал. „Измина доста време от последния път, когато играх финал на тревна настилка. Така че се радвам, че отново съм на финал. Мисля, че играя добре.

Победите ми дават енергия. Наслаждавам се на тренировките, наслаждавам се на мачовете си и на играта си, а понякога това ми липсваше в първата част на сезона.

Чувствам, че изпълнявам по-добре задачите на корта, че играя по-спокойно и се наслаждавам повече. Точно това са нещата, върху които трябва да се фокусирам: да работя здраво и да бъда спокоен. Точно това правя и се надявам, че през втората част на сезона ще се представя силно”.

Надал за последно спечели титла на трева през 2010-та, когато победи Томаш Бердих на финала на Уимбълдън. С Троицки той има 4 двубоя, в които неизменно е излизал победител.

Финалът в Щутгарт е в неделя от 15:30 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини