Рафа Надал с втора титла за годината (+ВИДЕО)



14-06-2015 16:58 | Станко Димов

Рафаел Надал завоюва втора титла от началото на годината. На финала на турнира на трева в Щутгарт той надви със 7:6 (3), 6:3 Виктор Троицки. Това беше общо 3-ти триумф на Матадора в Щутгарт, но в предишните два надпреварата се провеждаше на любимия му клей.

В първия сет пробиви нямаше и заслужено се стигна до тайбрек, в който испанецът се наложи със 7:3 точки. Сетът беше изключително равностоен, като за това ясно говорят и цифрите – двамата спечелиха точно по 36 точки.

През втората част обаче Троицки не успя да задържи високото ниво на игра и допусна лек спад, което му коства скъпо. Рафа Надал успя да пробие подаването на сърбина за преднина 3:1, след което с лекота затвърди за 4:1. До края Троицки не успя да върне пробива и Рафа заслужено се поздрави с успеха.

За Рафаел Надал това бе втора титла за сезона, след като по-рано през годината триумфира на клей в Буенос Айрес.  Матадора обаче не бе печелил титла на трева от цели 5 години. За последно той се поздрави с успех на тази настилка на Уимбълдън 2010. Последният му финал изобщо на трева пък бе на Уимбълдън 2011.

Време за празненства за Рафа обаче няма да има, тъй като през новата седмица той ще участва на АТР 500 турнира в Куинс Клъб. В първи кръг испанецът ще има за съперник Александър Долгополов, като се очаква организаторите да поставят двубоя между двамата да се играе във вторник, за да има все пак време Рафа да се предвижи спокойно от Щутгарт до Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини