17-годишна на първи финал в турнир на WTA



15-06-2015 08:00 | Любомир Тодоров

Хърватската тенисистка Ана Конюх за първи път в кратката си професионална кариера се класира за финал на турнир от календара на WTA. Днес, от 13 часа българско време, 17-годишната тенисистка от Дубровник ще срещне Моника Никулеску от Румъния в спор за купа "Елена Балтача", която ще получи победителката в Нотингам.

Тийнейджърката се справи с петата поставена американка Алисън Риск с 6:4, 6:3 снощи в полуфинален мач. Заради дъжда програмата на турнира претърпя доста промени и хърватката трябваше да изиграе два мача в неделя след обяд.

Конюх, която е №87 в световната ранглиста, е девическа шампионка от Откритото първенство на Австрали, Ориндж Боул и Еди Хер. Тя е от генерацията на Вивиан Златанова, с която са участвали в редица турнири при момичетата. Ана е играла двойки с Диа Евтимова и Виктория Томова.

Моника Никулеску поднесе изненадата, като отстрани водачката в схемата Агнешка Радванска след 5:7, 6:4, 6:0. Полякинята започна отлично мача, поведе с 5:2, а после успя да затвори сета. Във втория навакса пробив пасив и стигна до 4:4. След това Никулеску обаче спечели оставащите осем гейма, а с това и двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини