Пиронкова започва в Бирмингам днес



15-06-2015 11:03 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова трябва да изиграе в понеделник дебютния си мач на трева за сезона.

Тя се изправя на турнира в Бирмингам срещу участващата с "уайлд кард" британка Кейти Суон, която е №891 в световната ранглиста, където Цвети е 48-а. Двубоят е последен на корт №1 и е предвиден да започне не преди 19:00 часа наше време.

Полуфиналистката от Уимбълдън през 2010 година ще срещне едно от децата чудо в световния тенис. Два дена преди 16-ия си рожден ден на 24 март Суон спечели първата си титла при жените, като победи Джулия Терзийска с 6:2, 6:2 на финала в Шарм ел Шейх, Египет.

Родената в Бристол състезателка от години живее в Съединените щати. През януари тя стигна до финала на Откритото първенство на Австралия при девойките. На "Ролан Гарос" Суон отпадна в трети кръг.

Опитната Пиронкова не би трябвало да има проблеми с английската тийнейджърка, която довечера ще дебютира в турнир от календара на Женската тенис асоциация.

При очаквания успех 27-годишната пловдивчанка ще срещне във втория кръг №4 в схемата Анжелик Кербер от Германия, която почива на старта в Бирмингам. Двете са си разменили по 2 победи, като незабравима за нас остава тази на Пиронкова на финала в Сидни през 2014 година с 6:4, 6:4.

 

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини