Карова срещу шведска левичарка на игрите в Баку



15-06-2015 11:45 | Любомир Тодоров

Беше изтеглен жребият за индивидуалните турнири по тенис на маса на Европейските игри в Баку. Той не беше благосклонен за единствената българска представителка Анелия Карова.

Тя ще играе утре срещу шведката Матилда Екхолм. Съперничката на Карова играе с лява ръка и днес навършва 33 години. В момента скандинавката е №64 в световната ранглиста, където 25-годишната спортистка от Панагюрище е 296-а.

"Много сериозна съперничка ми се падна. Играли сме веднъж с Екхолм преди 5 години, но оттогава мина много време. Това, че играе с лява ръка също й дава предимство. Системата на турнира е на пряко отстраняване, така че след загуба си тръгваш. Иначе обстановката в Баку е чудесна. Всичко е професионално направено, обръща ни се голямо внимание. Залата за подготовка е малка и е трудно да се вредим всички участници. Но успявам да тренирам по 2 часа на ден", разказа Карова от Баку за Tennis24.bg.

Анелия, която беше единствената българка, класирала се за основната схема на световното първенство в Китай, е на Игрите в столицата на Азербайджан заедно с националния треньор Деян Георгиев.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини