Григор Димитров – Сам Куери (гейм по гейм)



16-06-2015 10:24 | Станко Димов

Григор Димитров - Сам Куери, I кръг на турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон.

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира. Двубоят започва в 19:44 местно време и е твърде вероятно да не приключи днес).

1:0 Григор Димитров спечели за около минутка първия си сервис-гейм. Макар да пласира само веднъж първи сервис, българинът не загуби разиграване и открива резултата в двубоя.

1:1 Куери също взима безпроблемно първото си подаване в двубоя и изравнява резултата.

2:1 Димитров загуби първите две точки и изоставаше с 0:30, но след това вкара 4 последователни първи сервиса, след които не се стигна до разиграване - 3 аса и един ретур в мрежата.

2:2 Много борбена игра на Димитров в защита, но все пак геймът отива на сметката на Куери, който загуби само една точка.

3:2 Никакви проблеми за Григор Димитров в неговия сервис-гейм. Предстои втора пауза, след която на сервис застава американецът.

3:3 Ново равенство след гейм на 0 на сметката на Сам Куери.

4:3 Григор Димитров отговаря подобаващо и на свой ред печели подаването си на 0.

4:4 Григор спечели първата точка в гейма, но следващите 4 отидоха на сметката на Сам Куери и последва ново изравняване на резултата.

4:5 За съжаление първият пробив в двубоя е на сметката на Сам Куери. Американецът поведе с 40:15 и стигна до два последователни брейк-пойнта. В този момент на помощ на Гришо дойде първият му сервис и почти без игра българинът стигна до равенство. В последствие Куери стигна до нови две точки за пробив, при втората от които Димитров прати форхенд в аут и пробивът стана факт.

4:6 Гейм и първи сет на сметката на Сам Куери. След страхотен бекхенд върху линията Григор Димитров поведе с 30:15 и бе само на две точки от връщане на пробива. Последва обаче серия от отлични начални удари на Куери и американецът спечели подаването си, с което и сетът, който продължи 28 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитрив):

1:0 Много труден първи гейм за Димитров във втория сет. Българинът трябваше да спасява две точки за пробив, но се справи и открива резултата във втората част.

1:1 Григор Димитров спечели първата точка в гейма, но след това Куери влезе в страхотна серия и изравни резултата без никакви проблеми.

1:2 Положението за действащият шампион Григор Димитров става много сложно. Българинът допусна поредица от грешки от форхенд и позволи на Куери да стигне до нови две точки за пробив. При първата Димитров се справи, но при втората отново сгреши от форхенд и позволи на американеца да поведе с пробив.

1:3 Григор Димитров имаше някакви шансове до 30:30, но при този резултат Куери пласира два мощни сервиса, които се оказаха невъзможни за отразяване от страна на Гришо. Пробивът е затвърден.

2:3 Отново много дълъг гейм, в който на Димитров му се наложи да спасява точки за пробив. Този път българинът се справи и запазва интригата в двубоя.

3:3 Григор Димитров връща пробива! Българинът най-накрая успя да се справи с подаването на Куери и се възползва по отличен начин от първия по-колеблив сервис-гейм на опонента си. Резултатът във втория сет е изравнен!

4:3 Григор Димитров печели подаването си излиза напред в резултата във втория сет. Трети пореден гейм на сметката на българина.

5:3 Още един пробив за Григор Димитров. Българинът се разигра, форхендът му започна да влиза в очертанията на корта и резултатът е на лице. Българинът ще сервира за сета.

6:3 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът спечели подаването си на 15 и изравнява резултата в сетовете. ДВУБОЯТ ОБАЧЕ БЕШЕ ПРЕКЪСНАТ ЗАРАДИ ТЪМНИНА И ЩЕ БЪДЕ ДОИГРАН ВЪВ ВТОРНИК.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Сам Куери):

0:1 Подновяването на играта днес започна със сервис-гейм на 0 на сметката на Сам Куери.

1:1 Григор Димитров загуби първата точка в гейма, но след това на помощ дойде началният удар и след добри 4 първи сервиса българинът спечели подаването си почти без игра.

1:2 Димитров пласира два отлични ретура и успя да поведе с 30:15, но за жалост във важния момент Куери отново намери първия си сервис и се измъкна невредим от ситуацията. Първата почивка в сета идва без пробиви.

2:2 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

2:3 Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като пропусна две поредни точки за пробив. Българинът имаше преднина 40:15, като и при двата брейк-пойнта имаше лукса да играе на втори сервис на Куери. Американецът обаче спечели 4 последователни точки и съхрани подаването си.

3:3 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

3:4 Този път американецът нямаше проблеми при подаването си спечели сравнително лесно гейма.

4:4 За първи път от началото на доиграването на двубоя Димитров загуби повече от една точка при свой сервис, но важното е, че не допусна пробив и отново изравнява резултата.

5:4 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ, който след паузата ще сервира за мача. Българинът направи няколко отлични ретура и стигна до преднина 40:15, след което с мощен форхенд по обратния диагонал си гарантира пробива.

6:4 ГЕЙМ СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът спечели подаването си на 0 и си гарантира място във втори кръг, където ще срещне Жил Мюлер или Михаил Южни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини