Рафа Надал е аут от турнира в Куинс Клъб



16-06-2015 18:55 | Станко Димов

Рафаел Надал изненадващо отпадна още на старта на турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон. В среща от първи кръг испанецът отстъпи с 1:2 сета пред Александър Долгополов, в отделните части 3:6, 7:6 (6), 4:6. Срещата продължи повече от два часа, а на трибуните на централния корт бе забелязан мениджъра на английския шампион Челси Жозе Моуриньо, който бе дошъл да подкрепя Надал.

Рафа започна изключително колебливо двубоя и бе наказан от Долгополов, който от своя страна без да блести кой знае с какво успя да поведе с 3:0 гейма. До края на сета Надал така и не успя да навакса изоставането си и логично отстъпи в първата част с 3:6.

През втората част двамата не успяха да се пробият и се стигна до тайбрек, в който украинецът имаше преднина 6:5 точки и сервис на своя страна, с който да приключи двубоя. Рафа обаче спаси мачбола, а след това записа две последователни точки на сметката си измъкна сета – 7:6 (6).

Окрилен от силния финал на втория сет, испанецът започна на високи обороти през решаващата трета част и първи стигна до пробив за 2:1, който бе затвърден за 3:1. В осмия гейм обаче играта на Рафа се срина и Долгополов успя да върне пробива – 4:4.

Решаващ за изхода на мача се оказа ответния гейм, в който Надал пропусна 3 точки за пробив, преднина 5:4 и сервис на своя страна. В крайна сметка това се оказа решаващо, защото с нов пробив за 6:4 Долгополов си гарантира място във втори кръг.

За Рафа пък разочарованието е голямо, тъй като миналата седмица той спечели титлата от турнира на трева в Щутгарт и пристигна в Лондон с големи очаквания. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини