Новак е фаворит за Уимбълдън, смята Стан



18-06-2015 10:47 | Любомир Тодоров

Шампионът от "Ролан Гарос" Стан Вавринка напусна турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон, след като вчера претърпя загуби на сингъл и на двойки, заедно с Григор Димитров. Отпадането на 30-годишния швейцарец е особено болезнено, защото той отстъпи в общо четири тайбрека.

Стан направи прогноза за започващия на 29 юни турнир от Големия шлем Уимбълдън. Негов фаворит е победителят от 2014 година на "Ол Инглънд Клъб" Новак Джокович.

"Новак е №1. Той играе изключително добре, особено тази година. Сигурен съм, че след като загуби финала в Париж, той иска да се завърне с титла от следващия голям турнир. Той спечели миналата година Уимбълдън. Всички знаем, че когато играе най-добрия си тенис, Джокович е страхотен", прогнозира Вавринка.

Но той не зачеркна шансовете за успех на своя сънародник Роджър Федерер, както и на Анди Мъри.

"Въпреки че Роджър загуби няколко мача тази година, аз съм сигурен, че ще бъде във форма на трева. Освен това с неговите умения и самочувствие, ако преодолее първата седмица на турнира, ще бъде много трудно да бъде преодолян. А Анди обича тревата и играе у дома. А освен това вече е печелил Уимбълдън и прави страхотен сезон", коментира швейцарецът.

След като спечели два от последните шест турнира от Шлема и стигна четвъртфинал в Лондон миналата година, Стан е наясно, че не бива да се подценява.

"Все още мисля, че мога да играя много добре на трева. Ако започна добре на Уимбълдън, ще съм свършил чудесна работа", завърши Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини