Цвети и Сесил няма да играят двойка на Уимбълдън



19-06-2015 10:23 | Любомир Тодоров

Идеята двете най-силни тенисистки на България Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева да участват в турнира на двойки на Уимбълдън няма да се осъществи.

Причината не е нежелание от тяхна страна. В момента Пиронкова и Каратанчева са на пет места от основната схема при дуетите за турнира от Големия шлем.

"За съжаление няма да можем да влезем в схемата. Казах на Цвети, че не мога да я карам да играе квалификации заради мен и да се потърси друга партньорка", заяви Сесил пред Tennis24.bg.

Шансът българките все пак да се появят за трети път в тандем на "Ол Инглънд клъб" минава през получаването на "уайлд кард", което на този етап изглежда малко вероятно. Рейтингът в Големия шлем се получава от събиране на местата на двете тенисистки в класацията на единично.

Каратанчева почти сигурно няма да играе и на турнира в Ийстборн, чиито квалификации започват в събота.

"В четвъртък вечерта бях 18-а извън схемата на пресявките. Днес ще се запиша за участие по телефона и ако все пак успея да вляза, имам удобен полет, за да стигна до Англия навреме за първата среща в събота", обясни 25-годишната софиянка, която в момента е №95 в световната ранглиста.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини