Дмитри Овчаров и Ли Джиао с олимпийски квоти за Рио



20-06-2015 10:22 | Любомир Тодоров

Германецът с българска фамилия Дмитри Овчаров и китайката с холандски паспорт Ли Джиао спечелиха титлите в тениса на маса на първите Европейски игри в Баку. По този начин двамата първи си осигуриха квоти за Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г.

Овчаров успя да надделее на финала над легендарния Владимир Самсонов от Беларус, след като губеше с 0-2 и 2-3 гейма с крайното 4-3 (10:12, 7:11, 11:9, 11:3, 9:11, 11:7, 11:8).

"Имахме разочароващо представяне в отборния турнир, но златните медали на женския състав на Германия ми дадоха допълнителна мотивация за индивидуалния шампионат. Беше много труден и продължителен двубой. Имах болки в гърба от началото на срещата. Моят приятел Самсонов също заслужаваше да спечели. Той ме накара да дам всичко от себе си, за да успея", призна 26-годишният Овчаров.

При дамите на финала се срещнаха две представителки на Холандия, родени в Китай. Левичарката Ли Джиао се наложи над Ли Джие с категоричното 4-0 (13:11, 11:5, 12:10, 11:5) и освен златния медал си осигури участие на трети олимпийски игри.

"Целта беше да постигнем добри резултати в Баку. В последните три седмици тренирах здраво, за да съм готова за Баку. Финалът беше труден от психическа гледна точка. С Ли Джие се познаваме от 16 години, но се опитвах да мисля, че това е просто един мач", призна шампионката Ли, която през януари навърши 42 години.

 

В отборното състезание при мъжете триумфира Португалия в състав Маркос Фрейташ, Тиаго Аполония и Жоао Жералдо, която се наложи с 3-1 победи над тима на Франция.

 

При жените Германия (Хан Ин, Шан Сяона и Петриса Соля) надигра с 3-2 отбора на Холандия в спора за златото в Баку.

 

Българското участие в Европейските игри се изчерпа със загубата на Анелия Карова в първия кръг от Матилда Екхолм (Швеция) с 0-4 гейма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини