Сестри Стоеви започнаха с убедителна победа в Баку



22-06-2015 09:01 | Любомир Тодоров

Успешно започна българското участие в бадминтона на Европейските игри в Баку. Водачките в група "А" Габриела и Стефани Стоеви записаха победа над украинския дует Наталия Войцех и Елизавета Жарка с 21:10, 21:16 след 27 минути игра.

Сестрите от Хасково, които са №14 в световната ранглиста, доминираха в двубоя от самото начало. В край на втория гейм съперничките понамалиха аванса им, най-вече заради няколко непредизвикани грешки на Габриела Стоева. Българките стигнаха до 4 мачпойнта при 20:16 след грешка при сервиса на украинките и реализираха още първия.

Утре Стоеви ще играят срещу Анис/Ванденхауке (Белгия), а в сряда в заключителен двубой в групата излизат срещу Попе/Сефере (Латвия).

На единично стартират днес и Линда Зечири и Петя Неделчева. Първата ракета на България Зечири, която е с най-високо класиране от всички в Баку - 32-а в света, играе срещу Мария Улитина от Украйна в група "А". Петя Неделчева е в група "С" и започна с мач срещу Делфин Ланзак от Франция

Благовест Кисьов ще играе срещу Кестутис Навикас от Литва в единствения мач от група "D". Другите двама участници в нея Ерик Панг (Холандия) и Дмитро Завадски (Украйна) се отказаха. Така бадминтонистът от Първомай вече си осигури класиране на осминафиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини