Линда Зечири се класира на осминафинал в Баку



23-06-2015 09:35 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България в бадминтона Линда Зечири си осигури участие на осминафиналите на Европейските игри в Баку.

Това стана факт, след като левичарката от София, която е водачка в схемата, записа втора победа в група "А". Тя се наложи с лекота за 23 минути над Лаура Шароши от Унгария с 21:13, 21:7. Треньор на Шароши е бившият наставник на Линда и национален селекционер на България Ясен Борисов.

"Тук съм, за да спечеля и се чувствам много добре. Първите ми два мача в Баку бяха отлични за мен, кортовете са чудесни", заяви след успеха 32-ата в световната ранглиста българка.

Успехът означава, че Зечири не може да бъде изместена от едно от първите две места в групата. В момента тя има актив от 2 победи и 4-0 гейма. Утре тя завършва участието си в групата с двубой с полякинята Вероника Грудзина, която загуби от Шароши вчера в 3 гейма.

Във фазата на осминафиналите първи достигна Благовест Кисьов и то без игра, защото в неговата група останаха двама бадминтонисти. Петя Неделчева на практика с победата вчера също си осигури продължаването напред в група "С", където останаха три състезателки.

От 16 часа днес водачките в схемата Габриела и Стефани Стоеви ще изиграят втория си двубой на двойки в група "А" и също на практика биха си осигурили участие на четвъртфинал при успех. Българките се изправят срещу белгийския дует Анис/Ванденхауке, който също записа успех вчера.

"Не искаме да говорим за класиране на четвъртфинал, преди да изиграем утре и последния си двубой срещу латвийската двойка. Съсредоточени сме върху днешната среща. Тя е отново на корт №1 и вероятно ще бъде предавана на живо от официалния сайт на Игрите", каза пред Tennis24.bg от Баку Габриела Стоева.

Много е вероятно точно бадминтонът да донесе липсващия до момента златен медал за България от Европейските игри в Азербайджан. Преди началото им родните медии прогнозираха титли за борбата и художествената гимнастика и никой не слагаше ракетния спорт в сметките.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини