Сестри Стоеви на четвъртфинал на Европейските игри



24-06-2015 07:54 | Любомир Тодоров

Водачките Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за четвъртфиналите в турнира по бадминтон на двойки на първите Европейски игри, които се провеждат в Баку.

Сестрите спечелиха и третия си мач в група "А" с 2-0 гейма и завършиха на първото място. Българките, което са еврошампионки за девойки, се наложиха над Иева Попа и Кристине Сефере с 21:8, 21:12 след 20 минути чисто игрово време.

Довечера, около 20 часа наше време, Габриела и Стефани ще разберат следващите си съпернички, съобщи техният мениджър Каролина Зографова.

За съжаление на двойки мъже Лилиян и Михаил Михайлови претърпяха втора загуба и нямат шанс да продължат напред. Снощи те отстъпиха с 12:21, 10:21 срещу поляците Бочат и Пиетрия.

По-късно днес за своите заключителни мачове в групите на единично жени на корта ще излязат №1 в схемата Линда Зечири и №3 Петя Неделчева. И двете вече си осигуриха участие на осминафиналите.

В група "А" левичарката Зечири излиза срещу Вероника Грудзина от Полша, а Неделчева играе с Фабиен Депре от Германия.

При мъжете на сингъл Благовест Кисьов се класира още първия ден без игра. В неговата група останаха само той и Кесутис Навикас от Литва и беше ясно, че ще продължат напред. Днес те ще изиграят двубоя, който ще определи единствено кой ще е първи и кой втори.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини