Габриела и Стефани Стоеви с медали от Баку



25-06-2015 16:47 | Любомир Тодоров

Водачките в схемата на турнира по бадминтон на двойки на първите Европейски игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви си осигуриха минимум бронзови медали.

Това стана факт, след като българките победиха на четвъртфиналите с категоричното 21:10, 21:11 германския дует Карола Бот и Джесика Карнот. Мачът продължи 31 минути.

 

"Отстрани може да е изглеждало, че срещата е била лесна, но ние бяхме концентрирани и спазвахме тактиката на нашия треньор Гюнтер Хубер до края на двубоя", коментира по-голямата сестра Габриела Стоева пред Tennis24.bg.


С достигането до полуфинал европейските шампионки за девойки са вече в зоната на медалите. Те са с реален шанс да донесат и златни отличия.

Утре сестри Стоеви, които са №13 в света,  ше се изправят срещу двойката  Неслихан Игит/Йозге Байряк (Турция) за място на финала. Българките и туркините си съперничат от девическите си години. За наша радост Габриела и Стефани винаги печелят двубоите срещу тях.

Също в петък са четвъртфиналите на единично, където при победи Линда Зечири и Петя Неделчева също ще са в зоната на медалите в Баку.

 

Досега България има 3 сребърни и 4 бронзови отличия от Игрите, спечелени в борба, самбо и спортна стрелба.

 

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини