Убийствен жребий за Джокович



26-06-2015 14:09 | Станко Димов

Световният №1 и шампион от миналата година Новак Джокович изтегли тежък жребий за основната схема на Уимбълдън. Сърбинът ще има сериозно препятствие още на старта, където ще срещне играещия силно на трева Филип Колшрайбер (Германия). Във втори кръг пред Ноле пък се очертава дуел с някой от ветераните Ярко Ниеминен и Лейтън Хюит. Първият поставен, който излиза на пътя на Джокович е Бърнард Томич (Австралия, №27), като двубой между двамата е възможен е трети кръг.

На осминафиналите Джокович може да играе с шампиона от US Open Марин Чилич, а кръг след това с най-добрия азиатски тенисист Кей Нишикори. В тази част на схемата попадна и Стан Вавринка, като двубой между швейцареца и сърбина е възможен на полуфинал.

В долната част на схемата също се очертават интригуващи дуели. Поне на хартия Роджър Федерер се очертава да започне с по-безпроблемни двубои. На старта швейцарецът ще играе с Дамир Джумхур, когото победи преди няколко седмици на „Ролан Гарос”, а във втори кръг съперник на Маестрото ще бъде Игор Сайслинг или Сам Куери. Първият поставен на пътя на Федерер е американецът Джак Сок (№31), като среща между тях е възможна в трети кръг. По-нататък в турнира Федерер може да срещне Фелисиано Лопес (осминафинал) и Томаш Бердих (четвъртфинал).

Анди Мъри и Рафаел Надал попаднаха в една четвъртина и това означава, че двубой между тях е възможен още на четвъртфинал. Иначе шотландецът започва срещу Михаил Кукушкин, а съперник на Матадора на старта ще бъде левичаря от Бразилия Томас Белучи.

ОСНОВНА СХЕМА НА УИМБЪЛДЪН

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини