Габриела и Стефани пред Tennis24.bg: Благодарим за подкрепата



28-06-2015 09:50 | Любомир Тодоров

Габриела и Стефани Стоеви донесоха на България липсващия златен медал от Европейските игри в Баку. Бадминтонистките сигурно са изненадали с успеха си министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който нито веднъж не спомена в очакванията си за отличие от "експерименталните игри" името на сестрите и на спорта с перото като цяло. Сега той и другите чиновници от неговото ведомство ще си направят хубав пиар с 15-ите в световната ранглиста Стоеви и ще се появят на множество снимки с тях.
Преди тези "мероприятия", предстоящи със сигурност през следващата седмица, решихме да поговорим с европейските шампионки за девойки до 19 години Габриела и и Стефани, които са още под впечатлението от победата си на финала.


"Подкрепата от трибуните по време на мача беше уникална. Много сме благодарни на всички, които бяха там - на отбора по бадминтон, на волейболистите, на хората от БОК, както и на зрителите пред телевизорите в България", каза 20-годишната кака Габи пред Tennis24.bg снощи.

"В края на втория гейм, когато се стигна до продължения при 20:20 точки, знаехме, че трябва да го спечелим на всяка цена, защото ще ни бъде много трудно в третата част. Казахме си със сестра ми: Давай, можем! При петия мачпойнт бях напълно уверена, че ще го реализирам и ще спечелим мача. Това е най-голямата ни победа при жените и сме много щастливи от нея", призна Габриела Стоева.

Русата бадминтонистка коментира и колко е бил дълъг пътят, започнал от първия бронзов медал на сестрите от Европейското първенство до 15 години в Словения през 2009-а, преминал през шампионската титла на Стефани в Португалия при 17-годишните, златото в Анкара при 19-годишните на сингъл и двойки, бронзът в отборното европейско за жени в Базел през 2014 г., за да стигне до Баку.

"Този път е дълъг, но мога да кажа, че едва започва, защото имаме още много да извървим. Успяхме с много лишения, безброй тренировки, спазване на режим. За изграждането на нашата двойка благодарим безкрайно на нашия треньор Гюнтер Хубер и на мениджъра ни Каролина Зографова, без която нямаше да се справим", каза Габриела.

По-малката с година Стефани не може да асимилира какво се е случило в събота.

"Все още не мога да повярвам, че сме шампионки. Това е нещо уникално. Подкрепата от трибуните ни помогна много. Успяхме да спечелим, защото останахме фокусирани до самия край", заяви тийнейджърката от Хасково, която от 3 години живее със сестра си в София.

"Ще отпразнуваме успеха заедно с волейболистите ни след техния финал с Германия в неделя. Дано и те да имат повод за голяма радост. Ще мислим за купон, когато се върнем в България в понеделник", разкри Сиси.

Стефани Стоева допълни, че те посвещават титлата на всички, които им помагат - на тяхното семейство, на Гюнтер Хубер и та Каролина Зографова.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини