Димитров започва на корт №1, Пиронкова играе на №18



28-06-2015 14:19 | Любомир Тодоров

Стана ясен редът на двубоите и разпределението им по кортове за първия ден на 129-ото издание на Уимбълдън.

Полуфиналистът от 2014 година Григор Димитров ще играе в понеделник на втория по големина корт №1. Мачът на българина срещу Федерико Делбонис от Аржентина е трети в програмата. Тя започва в 15 часа наше време с двубоя Серина Уилямс - Маргарита Гаспарян, а преди срещата на Гришо е и мачът Кей Нишикори - Симоне Болели-

Цветана Пиронкова, която достигна полуфинал м "Ол Инглънд клъб" през 2010 година, също стартира утре 11-ото си участие. Първата ни ракета ще играе на корт №18 срещу Белинда Бенчич от Швейцария. Двубоят на Цвети е втори в програмата на това игрище, която започва в 13:30 часа.

Пиронкова ще играе и на двойки, показа изтегленият днес жребий. След като не можаха да влязат в основната схема със Сесил Каратанчева, пловдивчанката направи дует с Клара Коукалова от Чехия. В първия кръг те излизат срещу Вера Душевина от Русия и испанката Мария Мартинес Санчес.

На централния корт в Лондон в понеделник ще има три двубоя. Шампионът Новак Джокович започва от 15 часа защитата на трофея срещу Филип Колшрайбер. След това Мария Шарапова се изправя срещу Джоана Конта, а последният мач е Стан Вавринка - Жоао Соуса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини