Травма попречи на Пиронкова да спечели



29-06-2015 19:00 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън. В 11-ото си участие пловдивчанката отстъпи на №30 Белинда Бенчич от Швейцария с 6:3, 1:6, 3:6 след почти два часа игра. В началото на втория сет първата ни ракета получи травма в лявото бедро, което й попречи вероятно да се поздрави с победата. Въпреки това тя показа характер и отрази общо пет мачбола, преди да бъде преодоляна.

Цвети започна отлично мача. Тя проби на нула за 2:0, а след това затвърди. Бенчич, която от днес е 22-а в ранглистата, не успяваше да намери противодействие на мощните бекхенди на българката. Все пак 18-годишната тенисистка от Волерау успя да върне брейка при 3:4, но тутакси Пиронкова проби отново. След това тя сервираше за сета. Бенчич поведе с 40:15, ала Цветана отрази точките за брейк и при втория си сетбол успя след топка в мрежата, за да затвори частта за 38 минути.

Във втората част българката поиска намесата на физиотерапевт, заради проблеми с лявото бедро. Цвети се завърна след 7 минути на корта с бинтовано бедро. За съжаление тя допусна пробив от 40:15, за да поведе Бенчич с 3:1. А после швейцарката направи и още един. Пиронкова, полуфиналистка от Уимбълдън през 2010 г., получи и обезболяваща таблетка, но очевидно страдаше на корта. Съперничката лесно изравни частите.

След дълга пауза 28-годишната пловдивчанка спечели гейм, за да поведе в третия сет. Но за съжаление шампионката от Ийстборн проби за 2:1. Цвети очевидно се мъчеше на корта, закъсняваше за почмти всяка топка и не можеше да нанесе хубави удари. Бенчич проби на нула за 4:1 и вече беше очевидно, че мачът се доиграваше. Девическата шампионка в Лондон от 2013-а сервираше при 5:2 за място във втория кръг. Цвети ноказа прочутия си характер обаче и проби. В заключителния гейм тя показа чудеса от храброст, преживя още три мачбола, но при шестия късият диагонал на швейцарката закачи линията и всичко свърши.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

За участието си в Лондон Цветана взема 10 точки за световната ранглиста, където е №41, както и 9000 паунда от наградния фонд на турнира от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини