Отличен старт за Григор Димитров



29-06-2015 22:06 | Станко Димов

Григор Димитров започна по отличен начин участието си на Уимбълдън 2015! На старта най-добрият български тенисист се наложи с 3:0 сета над Федерико Делбонис, в отделните части 6:3, 6:0, 6:4. Срещата продължи час и половина и премина изцяло под диктовката на Димитров, който бе видимо по-можещият тенисист от двамата.

Първият сет се развиваше равностойно до 3:3 гейма, след което Димитров успя да пробие и да затвърди за 6:3. Серията последователни геймове на сметката на българина продължи и само за около 25 минути той успя да вземе втората част с 6:0.

Чак в началото на третия сет Делбонис успя да спечели гейм и да прекъсне серията от 9 последователни игри на сметката на хасковлията. В деветия гейм обаче Димитров проби на 0, след което със сервис на своя страна подпечата мястото си в следващата фаза.

Съперник на Гришо във втори кръг ще бъде американецът Стив Джонсън, който по-рано през деня надви с 3:2 сета Лукаш Лацко. По всяка вероятност двубоят на Димитров и Джонсън ще бъде в сряда.

Както е известно българинът има да защитава много точки на Уимбълдън, където през миналия сезон достигна до полуфиналите. 

За жалост по-рано днес участието си на Уимбълдън приключи Цветана Пиронкова. Първата ни ракета при дамите отстъпи с 1:2 сета пред младата сензация от Швейцария Белинда Бенчич.  Във вторник в Лондон стартира Сесил Каратанчева, която на старта ще премери сили с испанката Силвия Солер-Еспиноса.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини