Сесил Каратанчева - Силвия Солер-Еспиноса (гейм по гейм)



30-06-2015 19:39 | Станко Димов

Сесил Каратанчева ще започне участието си на Уимбълдън 2015 във вторник. Втората ракета на България ще има за съперник на старта Силвия Солер-Еспиноса (Испания), като организаторите поставиха срещата между двете да бъде последна от програмата на Корт №10, където срещите започват в 13:30 часа българско време. Заради огромното забавяне на двубоите, организаторите решиха да преместят срещата на Сесил на корт №19, който за жалост няма тв покритие.

ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА УИМБЪЛДЪН ЗА ВТОРНИК

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ ТУК

Коментар на живо:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Солер-Еспиноса)

1:0 Двубоят започва с пробив за Сесил Каратанчева. Българката изоставаше с 15:30, но спечели следващите 3 точки, с което си гарантира и преднина в двубоя.

2:0 Пробивът е затвърден отново с гейм на 30 на сметката на Сесил Каратанчева.

2:1 Солер-Еспиноса се разписва в сета. Испанката успя да вземе категорично подаването си на 0 и намалява преднината на софиянката.

3:1 Българката загуби първата точка, но след това успя да поведе с 40:15. Испанката намали на 40:30, но последната дума бе за Сесил, която спечели подаването си.

4:1 Отлично! Още един пробив на Сесил, която вече е с два брейк-а напред в първия сет. Българката поведе с 40:30 и се възползва веднага от точката за пробив, която се откри пред нея.

5:1 И вторият пробив е затвърден с бърз гейм, този път спечелен на 15 от Каратанчева.

5:2 Сесил беше на 2 точки от успех в сета. При 30:30 обаче Солер-Еспиноса записа две последователни точки на сметката си и спечели подаването си, като по този начин съхранява интригата в сета. Предстои пауза, след която Каратанчева ще сервира за успех в сета.

6:2 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА КАРАТАНЧЕВА!
Българката поведе с 40:0, Солер-Еспиноса спаси първия сетбол, но при втория Сесил се наложи и си гарантира успех в първата част.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Солер-Еспиноса):

0:1 Солер-Еспиноса печели подаването си и за първи път от началото на двубоя излиза напред в резултата.

0:2 Испанката прави пробив. Сесил спечели първата точка в гейма, но следващите 4 бяха на сметката на Солер-Еспиноса, с което испанката за първи път пробива подаването на Каратанчева.

0:3 Пробивът е затвърден с гейм на 15 на сметката на Солер-Еспиноса.

0:4 За жалост Солер-Еспиноса осъществява втори пробив и повежда сериозно в резултата във втората част. Сетът се развива изключително бързо, по подобие на първия, само че в друга посока.

0:5 Много равностоен гейм, който обаче отново отива на сметката на испанката.

1:5 Сесил Каратанчева се размина от "геврек" във втория сет. Българката спаси два мачбола и в крайна сметка успя да спечели първия си гейм в сета, намалявайки преднината на Солер-Еспиноса.

2:5 Втори пореден гейм на сметката на Сесил, която за първи път от началото на сета успя да се справи с подаването на испанката.

2:6 Гейм и втори сет за Солер-Еспиноса. Испанката успя да пробие на 15 и си подпечата изравняване на резултата. Нещо повече - тя ще има лекото предимство да сервира първа в решаващия финален сет.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Солер-Еспиноса):

0:1 Солер-Еспиноса печели безпроблемно подаването си на старта на последния сет и повежда в резултата.

1:1 Дълъг и оспорван гейм, в който се стигна до няколко равенства, но Сесил Каратанчева не допусна да се стигне до точка за пробив и успя в крайна сметка да вземе подаването си.

2:1 ПРОБИВ ЗА СЕСИЛ! Българката поведе с 40:15, получи две поредни точки за пробив и успя да реализира още първата.

2:2 За жалост Солер-Еспиноса успява да върне пробива и изравнява резултата. Испанската поведе с 40:30, след което успя да върне брейк-а.

3:2 Трети пореден пробив, след който Сесил излиза напред. Българката поведе с 40:0, Солер-Еспиноса намали на 40:15, но последва нова точка за софиянката, която й донесе гейма.

3:3 Четвърти пореден пробив в сета, след който резултатът отново е изравнен.

4:3 Дъждът от пробиви продължава. В решаващия сет и на двете явно им е по-лесно да спечелят подаването на опонента, отколкото да съхранят собственото си такова. Сесил е на 2 гейма от място във втори кръг.

4:4 Пробив на 0 и резултатът отново е изравнен.

4:5 За жалост Солер-Еспиноса слага край на серията последователни брейка и взима подаването си. Каратанчева ще сервира за оставане в турнира.

5:5 Невероятен гейм! Каратанчева изоставаше с 30:40 и трябваше да спасява мачбол! Софиянката обаче се справи, но секунди след това Солер-Еспиноса отново се докосна отново само на точка от крайния успех. И този път обаче Сесил каза "не", след което измъкна гейма.

5:6 Отново изключително продължителен гейм, в който се стигна до поредица равенства. Сесил обаче не успя да се добере до точка за пробив и след около 5-6 минути игра Солер-Еспиноса все пак взе подаването си.

5:7 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЗА СИЛВИЯ СОЛЕР-ЕСПИНОСА. Испанката поведе с 40:15, получи нови два мачбола и този път не сгреши.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини