Рафаел Надал: US Open? Време е за парти



06-07-2010 13:33 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал ще си вземе заслужена почивка. Испанецът, който в неделя спечели за втори път в кариерата си Уимбълдън сподели, че в следващите няколко седмици ще се отдаде на риболов, голф и партита из родна Майорка. 24-годишният състезател призна, че до края на сезона неговата цел номер 1 е триумф на US Open - нещо, което никога не е постигал досега.

 

"Положих много усилия, за да си върна формата. Направих го, което за мен е много важно. Затова сега искам да се забавлявам и да се отдам на емоционалния момент", сподели "краля на клея".

 

"Разбира се ще продължа да работя така, че да съм във форма за US Open и най-накрая да се опитам да го спечеля. Със сигурност този турнир става моята цел в кариерата ми. Точно сега обаче не мисля за него. В момента е време за плаж, риболов, голф, приятели и парти, както и Майорка", коментира левичарят.

 

През последните си 4 участия на Уимбълдън Надал неизменно стига до финал. Испанецът, който има 5 титли от червените кортове на "Ролан Гарос", разкри каква е тайната на успеха.

 

"Лесно е. От малък мечтая да играя на трева. Мисля, че на тази настилка се чувствам много добре. Движа се добре и всичко ми допада. Това е", простичко обясни световният номер 1.

 

ТРИУМФЪТ НА НАДАЛ В СНИМКИ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини