Федерер: Ще идвам на централния корт и като зрител



01-07-2015 09:39 | Любомир Тодоров

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер се обясни в любов на Уимбълдън, където е вдигал купата седем пъти. След бързия успех над Дамир Джумхур швейцарецът говори пред медиите.

"Винаги е страхотно да играя на централния корт и изпитвам приятно вълнение. Опитвам се да не мисля колко мача съм изиграл на него. Сам не знам точния им брой, но това няма и значение. Винаги се вълнувам, когато изляза тук. Със сигурност, когато спра да се състезавам, пак ще идвам на централния корт, но като зрител", заяви Роджър.

33-годишният баща на четири деца коментира и играта си в първия кръг в Лондон.

"Може би преди години на този етап от турнира не бях толкова безпощаден към съперниците, но сега се старая да съм максимално концентриран във всяко разиграване. Резултатът не е важен за мен. Главното е да играя и да следя топката, която идва от съперника.
Вероятнто имах късмет с жребия, защото винаги е добре да играеш срещу тенисист, която няма чак толкова голям опит на трева. Повярвайте, по-добре е, отколкото да играеш с някого като Алехандро Фая, от когото едва не загубих преди няколко години на Уимбълдън", призна Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини