Григор Димитров – Стив Джонсън (гейм по гейм)



01-07-2015 10:16 | Станко Димов

Григор Димитров – Стив Джонсън, двубой от II кръг на Уимбълдън.

ИНТЕРЕСНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ДЖОНСЪН

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ ТУК

ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ:

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира първи):

1:0 Много трудно начало на двубоя за нашата първа ракета. Българинът избра да сервира първи, но почти не успя да вкара първи сервис, което гарнирано с агресивните ретури на Джонсън доведе до преднина на американеца 40:15. Димитров успя да стигне до равенство, след което пропусна три гейм-бола, преди най-накрая да успее да затвори първия гейм в мача.

1:1 Димитров стигна до преднина 30:15, но последваха 3 последователни точки за Джонсън, с което резултатът е изравнен.

2:1 Този път бърз сервис-гейм на Димитров, който успя за около 2 минутки да вземе подаването си на 15 и отново да поведе в резултата. Предстои първата пауза, след която на сервис застава Джонсън.

2:2 Григор успя да стигне до равенство в сервис-гейма на Джонсън, но американецът пласира два добри начални удара и измъкна подаването си.

3:2 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

3:3 Безпроблемен гейм на сметката на Стив Джонсън.

4:3 Григор Димитров също отговаря с бърз гейм. Българинът пласира няколко отлични начални удара, които се оказаха "мисията невъзможна" за Джонсън. Предстои нова пауза, след която американецът ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 Григор Димитров спечели първите 2 точки в гейма и поведе с 30:0, но Джонсън отговори с 4 последователни точки и не позволи на българина да стигне до брейк-бол.

5:4 Григор Димитров взима отново подаването си и след паузата Джонсън ще сервира за оставане в първия сет. Българинът наниза 2 аса в този гейм.

5:5 Никакви проблеми за Джонсън, който печели подаването си на 15.

6:5 Григор Димитров си осигури поне тайбрек в първия сет, след като спечели на 30 подаването си. По 7 аса за двамата от началото на двубоя.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на първия сет.

7:6 (8) ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът измъкна тайбрека с 10:8 точки и след 51 минути здрава битка повежда в резултата. Гришо направи решителен минипробив при 9:8, като преди това трябваше да спасява два сетбола, но с помощта на началния си удар се справи.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Стив Джонсън):
1:0 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът стигна до първата си точка за пробив, повеждайки с 40:30. В този момент Джонсън "помогна" с двойна грешка и пробивът стана факт без игра.

2:0 Макар да допусна две дойни грешки, Димитров успя да затвърди пробива с няколко отлични сервиса.

2:1 Джонсън спира серията на Григор Димитров и печели първото си подаване в сета. Българинът обаче е с пробив напред.

3:1 Бърз гейм за Григор Димитров.

4:1 Тотален срив в играта на Стив Джонсън. Григор Димитров се възползва от това и прави втори пробив, при това на 0, като се доближава само на два гейма от преднина 2:0 сета.

5:1 И вторият пробив е затвърден с лекота. Джонсън ще сервира за оставане във втория сет.

5:2 Джонсън спира серията на българина и печели подаването си на 15. Гришо обаче ще сервира за преднина 2:0 сета.

6:2 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът отново не трепна на начален удар и си подпечата втория сет, след като по-рано бе осъществил два пробива.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Стив Джонсън):

0:1 Стив Джонсън показа изключителен характер и не допусна да бъде пробит, след като изоставаше с 0:40. Американецът направи няколко отлични изпълнения и си заслужи овациите на публиката.

1:1 Григор Димитров успя да измъкне подаването си от 0:30 и изравнява резултата в третия сет.

1:2 Без пробиви продължава да се развива третият сет. Предстои първата пауза, след която на сервис застава Димитров.

2:2 Без никакви проблеми в сервис-гейма на Григор Димитров. Ще има смяна на топки и Григор Димитров логично смени ракетата си преди сервис-гейма на Джонсън.

2:3 Отличен гейм за Джонсън, който отново излиза напред. След първия гейм, в който изоставаше с 0:40, американецът няма никакви проблеми, когато сервира.

3:3 Димитров имаше леки колебания, но все пак не позволи на съперника му да го затрудни кой знае колко и изравни резултата.

3:4 Гейм на 0 на сметката на Стив Джонсън.

4:4 Нов "скучен" гейм, който за наша радост е в полза на Григор Димитров. Българинът завърши гейма с изключителен форхенд по правата.

4:5 Григор Димитров притисна изключително сериозно съперника си и дори стигна до точка за пробив, която си бе и скрит мачбол. Джонсън обаче игра много смело и с изключителна къса се добра до равенство, след което успя и да вземе гейма. Българинът ще сервира за оставане в сета.

5:5 За първи път от първия гейм в двубоя насам, на Григор Димитров му се наложи да спасява точки за пробив. Българинът навакса пасив 30:40 и спечели подаването си, с което изравни резултата.

5:6 Григор Димитров получи отлична възможност да пробие и да сервира за мача. Българинът поведе с 40:30, като при този резултат имаше и възможността да играе на втори сервис. Гришо обаче сгреши няколко бекхенд-ретура, пращайки топката в мрежата и Джонсън взе подаването си.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на третия сет.

7:6 (2) ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът спечели тайбрека със 7:2 точки и си гарантира място в трети кръг, където го очаква поставен - Ришар гаске.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини