Григор Димитров продължава без загубен сет



01-07-2015 15:30 | Любомир Тодоров

Поставеният под №11 в схемата на Уимбълдън Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем в Лондон.

Най-добрият спортист на България се наложи над американеца Стив Джонсън със 7:6(8), 6:2, 7:6(2) след 2 часа и 11 минути игра.

След оспорвана първа част, Димитров спаси два сетбола в тайбрека, преди да успее да я затвори.

Полуфиналистът от миналата година Гришо вдигна темпото и поведе с 4:1 след два пробива, за да вземе сравнително бързо и тази част.

В третата още в първия гейм Джонсън се спаси от 0:40. В деветия гейм 24-годишният българин стигна до нова точка за пробив, но пак не успя. В следващия самият той трябваше да отразява сетбол на 52-ия в света американец, преди да направи 5:5. В 11-ия гейм Гришо отново пропиля брейк пойнт след слаб ретур от бекхенд в мрежата.

Стигна се до нов тайбрек. В него Гришо поведе с 6:2 точки и реализира още първия мачбол след двойна грешка на съперника.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ.

Българинът направи 47 печеливши удари (17 аса) срещу 24 непредизвикани грешки (4 двойни). Той реализира 84 процента от точките при разигран негов първи сервис.

 

За достигането до тази фаза Димитров взема 90 точки за световната ранглиста, където е 11-и, както и 22 500 паунда от наградния фонд.

Следващият опонент на Гришо е поставеният под №21 Ришар Гаске, който до момента не е загубил сет, подобно на хасковлията. В официални мачове французинът има 4 победи от също толкова срещи. Миналата седмица двамата играха на демонстративния турнир в Хърлингам клъб (Лондон) и Димитров се наложи със 7:6, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини