Джокович с експресна победа



01-07-2015 17:03 | Станко Димов

Шампионът от миналата година и водач в световната ранглиста Новак Джокович се класира с лекота за третия кръг на Уимбълдън. Сърбинът се пребори с необичайно високите температури в Лондон, както и със съпротивата на Ярко Ниеминен и се наложи с 6:4, 6:2, 6:3 след едва час и половина игра.

„Доволен съм, че не останах много време на централния корт днес. Това е много важно, още повече предвид тежкото време и високите температури”, коментира Джокович след двубоя.

Благодарение на успеха Ноле продължава напред без загубен сет. В трети кръг той ще срещне австралиеца Бърнард Томич.  За Ярко Ниеминен пък това бе последен двубой в кариерата му на Уимбълдън. Левичарят от Финландия се отказва в края на сезона.

„Искам да го поздравя за невероятната кариера, която направи. Той определено ще ни липсва”, колегиално каза Джокович след двубоя.

Както вече ви съобщихме, по-рано през деня участието си в Уимбълдън прекрати Кей Нишикори, който се оттегли заради травма в прасеца. Японецът бе в четвъртината на Ноле, като двубой между тях бе възможен на четвъртфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини