Григор: Аз съм фаворит в мача срещу Гаске



02-07-2015 08:00 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров беше в отлично настроение след победата над Стив Джонсън във втория кръг на Уимбълдън. Миналата година той достигна до полуфиналите на турнира в Лондон и сега очакванията към него са големи.

"Започвам да навлизам във форма и постигам необходимата физическа форма. Без съмнение е добре да спечелиш мачове по този начин, без да загубиш сет. Чувствам, че играта ми се подобрява с всеки изигран мач. Но все още чувствам, че има няколко неща, които трябва да се донастроят", коментира Димитров, цитиран от официалния сайт на турнира в Лондон..

Хасковлията коментира и предстоящата среща с Ришар Гаске в петък. Въпреки негативният баланс (0-4) в предишните мачове, Гришо е оптимист за изхода от двубоя.

"Мисля, че за последно играхме отдавна. Може би преди две години или нещо подобно. Оттогава аз съм се променил. Сега съм различен тенисист. Чувствам, че влизам в тази среща като фаворит за победата", заяви със самочувствие №11 в схемата.

Най-добрият спортист на България за 2014 година направи и оценка на сезона си.

"Смятам, че тази година имах някои доста добри резултати, но и няколко лоши. Но Уимбълдън е много специален турнир и за мен е един от най-добрите. Страхотно е да мога да се завърна тук и да се представям по този начин", завърши Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини