Министър Кралев обеща 2 зали за подготовка на сестри Стоеви



02-07-2015 18:38 | Любомир Тодоров

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на сестрите Габриела и Стефани Стоеви, които спечелиха единствения златен медал за България в надпреварата по двойки в бадминтона на Първите европейски игри в Баку.

Кралев поздрави златните медалистки за отличното им представяне, като им пожела успешна подготовка за участието им в следващите турнири в Тайпе (Тайван), Владивосток (Русия) и на Световното първенство в Индонезия, съобщиха от ММС.

"Благодаря ви за това, което направихте за България. Много се гордеем с вашето убедително представяне”, каза министър Кралев при посрещането на двете шампионки.

Министърът предложи на момичетата, които са №15 в световната ранглиста, докато тече ремонтът на зала „София” (който започва на 1 август), да си изберат къде да водят подготовка - в тренировъчната зала на „Арена Армеец” или в залата на Минно-геоложкия университет, която също е подходяща за техния спорт и е осигурена от ректора на учебното заведение проф. д-р Любен Тотев.

Кралев се ангажира също Министерството на младежта и спорта да осигури необходимите средства за участието на сестрите Стоеви в турнирите, на които се трупат точки за ранглистата, на база на която се печелят квоти за Олимпиадата в Рио де Жанейро.

„Много сме благодарни на министър Кралев, който се ангажира да ни помогне с финансиране, за да участваме в турнирите, които ни предстоят, за да се класираме за Олимпиадата. Ще ни бъде осигурена и зала за подготовка, докато тече ремонтът на зала „София”, споделиха Габриела и Стефани след срещата си с Красен Кралев.

 

Преди това шампионките бяха приети и от кмета на София Йорданка Фандъкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини