Маестрото напомни за себе си



02-07-2015 19:06 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за трети кръг на Уимбълдън, след като победи с 6:4, 6:2, 6:2 американеца Сам Куери. Двубоят на централния корт продължи едва 88 минути и премина изцяло под диктовката на бившия №1 Федерер, който е и 7-кратен шампион в турнира.

Най-любопитният момент в двубоя бе през втория сет, когато Федерер изправи на крака публиката с невероятен триков удар между краката, който в последствие се превърна в точка за него.

„Това беше перфектната точка. Наистина щеше да бъде тъжно, ако след такъв удар не бях спечелил точката”, каза с усмивка на лице швейцарецът.

Общо за Федерер това беше победа №75 на Уимбълдън. В трети кръг швейцарецът ще срещне представителя на Австралия Сам Грот.

„Определено съм много щастлив от начина, по който играх в първите два кръга. Чувствам се в страхотна форма, което ми дава надежда, че ще се представя силно в турнира”, каза още Федерер.

Сензацията на деня поднесе квалификанта Басилашвили, който отстрани в 5 сета традиционно силния на трева испанец Фелисиано Лопес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини