Григор Димитров – Ришар Гаске (гейм по гейм)



03-07-2015 13:03 | Станко Димов

Григор Димитров – Ришар Гаске, среща от III кръг на Уимбълдън.

ЛЮБОПИТНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РИШАР ГАСКЕ

ПРОГНОЗИРАЙТЕ СРЕЩИТЕ ТУК

ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ ТУК

Коментар на живо:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Ришар Гаске):

0:1 Безпроблемно начало на срещата за французина, който спечели откриващия гейм на 15.

0:2 Пробив за Ришар Гаске. Французинът поведе с 30:0, но Григор Димитров успя да стигне до 30:30. Последва обаче аут от форхенд и двойна грешка, с което българинът сдаде гейма.

0:3 Пробивът е затвърден, макар и трудно. Двамата си размениха по 3 точки, след което се стигна до равенство. Последваха нови две точки за французина, който в ключовите моменти игра агресивно и това му донесе желания резултат.

1:3 Григор Димитров спечели подаването си на 0 и открива сметката си в двубоя. Българинът изостава с пробив.

1:4 Без никакви проблеми за Гаске, който отговаря с гейм на 0 преди втората пауза в двубоя.

2:4 Трети пореден гейм на 0 за сервиращия. Григор се отчете с 2 аса, както и с триков удар между краката, с който завърши последното разиграване в гейма.


2:5 Григор Димитров определено има за какво да съжалява, тъй като пропусна 3 точки за пробив. Особено драматична бе развръзката при последния брейк-пойнт, при който мрежата се намеси в полза на Гаске и не позволи на българина да пробие. В крайна сметка 21-ият в схемата съхранява подаването си и принуждава Гришо да сервира за оставане в сета.

3:5 Бърз гейм за Димитров. Гаске ще сервира за успех в първия сет.

3:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА РИШАР ГАСКЕ. Ранният пробив на сметката на французина се оказа напълно достатъчен за него да поведе в резултата.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Убедителен откриващ сервис-гейм за Григор Димитров във втория сет.

1:1 Гаске отговаря с бърз гейм на 15 на сметката си и изравнява резултата във втората част. 5:1 аса (за българина) от началото на двубоя.

2:1 Няколко добри начални удара на Димитров свършиха отлична работа и българинът отново излиза напред в резултата във втория сет.

2:2 Гейм на 0 за Гаске.

3:2 Без да се стигне до нито едно разиграване (2 аса и 2 ретура в мрежата), Димитров печели гейма на 0.

3:3 Григор Димитров пропусна две последователни точки за пробив! Българинът имаше преднина 40:15, но така и не успя да пречупи съперника си и да стигне до пробив. Гришо е 0 от 5 при точките за пробив от началото на двубоя, за справка Гаске е 1 от 1.

3:4 Пробив за Гаске.
Французинът поведе с 40:0, след което успя да реализира втория си брейк-бол с отличен минаващ в близост до мрежата. Ужасен гейм за Григор, който явно под емоция от предишния гейм, в който той на свой ред пропусна 2 брейк-бола.

3:5 Поредица непредизвикани грешки на Димитров позволяват на Гаске да затвърди пробива с лекота. Българинът ще сервира за оставане във втория сет.

4:5 Димитров взима подаването си на 15, но след паузата Гаске ще сервира и за втория сет. От началото на двубоя българинът не е пробил нито веднъж началния удар на съперника си.

4:6 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА РИШАР ГАСКЕ. Французинът, също както през първата част, си подпечата сета след един единствен пробив.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров имаше известни колебания, но все пак открива резултата в третия сет.

1:1 Гаске изравнява резултата.

2:1 Григор спечели подаването си на 0. Особено впечатляваща бе третата точка в гейма, която със сигурност ще претендира за "удар на турнира".

2:2 Отново без проблеми за Гаске, когато той сервира. Ново изравняване на резултата в третия сет.

2:3 Ришар Гаске пробива и може би прави решителна крачка към място в четвърти кръг на турнира. При 30:40 българинът излезе добре на мрежата, но не прецени добре една топка и я остави да излезе в аут. Тя обаче кацна на линията и пробивът стана факт.

2:4 Пробивът е затвърден с гейм на 0. Гаске е само на два гейма от място на осминафиналите.

3:4 Григор Димитров спира серията на Гаске и се доближава на гейм от него. Французинът обаче е с пробив напред. Димитров ще има максимум още два шанса да върне пробива, в противен случай турнирът за него приключва.

3:5 Гаске е само на гейм от победата. Французинът спечели подаването си на 15 и отново дръпна с два гейма.

4:5 Пауза, която може да се окаже последна в мача, защото след нея Ришар Гаске ще сервира за място в следващия кръг. Григор Димитров има нужда от пробив, за да остане в турнира.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - РИШАР ГАСКЕ. Французинът спечели двубоя при 5-ия мачбол и се класира за втората седмица на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини