Григор Димитров: Разочарован съм, но напредвам



04-07-2015 08:36 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров изрази разочарование, но и оптимизъм след ранното си отпадане на Уимбълдн вчера след загубата в три сета от Ришар Гаске.

"Няма да скрия моето разочарование. Но в същото време не напускам с наведена глава, защото все пак имаше прогрес за мен. Мач след мач играех все по-добре. Това е добра новина за мен", заяви българинът, цитиран от официалния сайт на турнира от Големия шлем.

Полуфиналистът на Уимбълдън от 2014 година призна, че в момента нещата в неговата тенис кариера не се случват по начина, по който той иска. Сега Димитров щял да си почине и в бъдеще се надявал да постигне по-добри резултати.

Спортист номер едно на България коментира и срещата с Гаске.

"Имах толкова възможности в първи сет, за да върна пробива. След това, мисля че и втората част беше много равностойна и също имах своите шансове. Съперникът ми игра добре. Но когато изпускаш толкова възможности, наистина е трудно да се върнеш в срещата", заяви Григор.

За момента хасковията губи четири позиции и се свлича до №15 в световната ранглиста, но може да бъде изпреварен в зависимост от резултати в Лондон и от Гаел Монфис, Джон Иснър и Ришар Гаске.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини