Серина: Това беше най-трудният ми мач на Уимбълдън изобщо



04-07-2015 12:52 | Станко Димов

Серина Уилямс се класира за четвърти кръг на Уимбълдън, след като записа трудна победа с 2:1 сета над местната фаворитка Хедър Уотсън. Изключително драматичен бе финалният сет, в който Уотсън имаше преднина 3:0 след два пробива, а в последствие при 5:4 сервираше и за мача. Уилямс обаче отказа да се предаде и успя да измъкне двубоя след 6:2, 4:6, 7:5. След срещата световната №1 каза, че това е бил най-трудният й двубой на Уимбълдън изобщо.

„На този корт съм записвала няколко тежки поражения, но може би най-трудният ми двубой изобщо бе точно срещу Хедър, която игра пред родна публика. Уотсън се представи невероятно. Мисля, че можеше да спечели двубоя и това нямаше да бъде незаслужено. Имаше своите моменти, водеше с два пробива, даде всичко от всичко от себе си”, коментира Уилямс.

Запитана дали Уотсън може да достигне до Топ 20, каквато цел си е поставила самата британка, Серина отговори така: „О, разбира се, няма съмнения в това. Тя може не само да достигне до Топ 20, но и да пробие в него, да стигне още по-далеч. Тя играе толкова добре. Мисля, че трябва да си поставя по-амбициозни цели, защото определено е много добра”.

Самата Уилямс пък запазва шансовете си да спечели Уимбълдън и да притежава всички титли от Големия шлем едновременно, след като по-рано през годината спечели „Ролан Гарос” и Australian Open, а освен това е действаща шампионка и от US Open.

В спор за място на четвъртфинал Серина ще срещне сестра си Винъс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини