Федерер загуби сет, но продължава напред



04-07-2015 17:58 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за осминафиналите на Уимбълдън, след като се наложи с 6:4, 6:4, 6:7 (5), 6:2 над Сам Грот. Двубоят между двамата се проведе на централния корт и продължи малко повече от 2 часа. Благодарение на успеха Федерер вече има 19 последователни победи над състезатели от Австралия  в турнирите от Големия шлем.

Федерер спази традицията да сервира отлично и за целия мач не допусна пробив. Като цяло от началото на турнира швейцарецът не е загубил нито веднъж подаването си. Той приключи срещата със 17 директно спечелени точки от сервис и общо 56 уинъра.

„Много съм доволен. Седмицата беше тежка, положих много усилия и продължавам напред. От тук нататък няма лесни мачове. Всяко следващо стъпало ще става по-голямо, но аз съм подготвен. Очаквам с нетърпение двубоите от втората седмица”, коментира след срещата Федерер.

В спор за място на четвъртфинал Федерер ще се изправи срещу испанеца Роберто Баутиста Агут, който по-рано днес записа победа с 3:0 сета над квалификанта Николоз Басилашвили.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини