Европейското първенство за ветерани започва утре в София



05-07-2015 14:32 | Станко Димов

За четвърта поредна година България е домакин на Европейско първенство по тенис за ветерани. Шампионатът започва утре, 6 юли и ще продължи до събота, 11 юли. Повече от 150 състезатели ще се включат в надпреварата. Представителите на над 30 държави ще бъдат разпределени в 16 възрастови групи – 10 при мъжете и 6 при жените.

По традиция Националният тенис център и спортен комплекс „Дема“ ще бъдат домакини на мачовете от проявата, която се подкрепя от Министерството на младежта и спорта чрез Българската мастър федерация.

15 състезатели ще представляват България. Сред тях са и бившите национални състезатели Цветелина Хаврен и Теодор Бачев. Лични ангажименти в чужбина попречиха на Биляна Павлова да защитава титлата си от миналата година.

Григор Михов открива българското участие с мач срещу Думитру Браила (Румъния). Двубоят е от категория до 60 години и започва в 14:00 часа утре на кортовете на ТК „Дема“.

С мачовете в тази възрастова група, както и при по-големите до 65 години ще бъде открито Европейското първенство за ветерани, а от вторник, 7 юли, стартират и срещите в останалите категории.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини